Att vara vuxen inom Scouterna innebär att du gör skillnad för andra samtidigt som du får möjlighet att lära dig nya saker, skapa äventyr och utveckla ditt eget ledarskap.

Det finns massor av olika roller som du som vuxen kan ha i Scouterna. Som scoutledare, skjutshjälp, hemsideansvarig, medlemsregistrerare eller så kan du engagera dig i kårstyrelsen. Många scoutledare har varit scouter sedan de var barn, men inom scoutrörelsen finns en mängd ledarutbildningar som gör att även du som inte har någon tidigare scouterfarenhet också får en bra grund för ditt ledarskap inom scoutrörelsen.

”Jag är engagerad i Scouterna för att jag vill göra något meningsfullt på min fritid. Det är så häftigt att se att jag kan bidra till barnens självkänsla. Det bästa med att vara scoutledare är att det är så roligt!”

Minna, scoutledare för upptäckarscouter 10-12 år

Många blir scoutledare redan i tonåren medan de själva fortfarande är scouter, andra lockas till engagemang när deras barn börjar i Scouterna. Det är aldrig för sent för att bli scout!

”Det var via barnen som scoutvärlden öppnade sig för mig. Jag har tidigare följt med som förälder på läger, så scoutingen håller på att växa fram för mig. Att vara ledare utvecklar mig som person.

Jonas, förälder och scoutledare för spårarscouter 8-10 år