Läge® – sjunde dagen

I dag är det dags för rivning och hemfärd. Vi smygstartade rivningen redan under fredagskvällen, men det är mycket kvar att göra. Som vanligt är det många scouter som tycker att just det där att riva och städa inte hör Läs mer »

Läge® – sjätte dagen

Scouterna får sovmorgon och det serveras drop in-frukost utan morgonsamling. Och det regnar i dag också… Två av våra scouter går under förmiddagen till grannbyn för att öva inför kvällens lägerbålsframträdande. Alla andra får diska grytor i sjön. De ser Läs mer »

Läge® – femte dagen

Nässjös upptäckare har sin matdag – men det blir en miss med väckningen… Efter frukosten ger de sig i väg till Strandläge. Med hjälp av slanor, korta hängrännor och surregarn ska de göra en konstruktion. Meningen är att en plastanka Läs mer »

Läge® – fjärde dagen

I dag är det dags att säga hej då till spårarna, men en av dem ser att det alltid finns lite mer tid att hugga ved innan det är dags att åka. Upptäckarna har Sjöläge, och får också prova på Läs mer »

Läge® – tredje dagen

Upptäckarna har återigen en förmiddag utan program, men har ansvar för ved och vatten i byn. Ved ska späntas, och vatten hämtas. Dricksvatten tappas på våra vita dunkar och hämtas vid en kran intill huvudbyggnaden. Till disk och tvätt används Läs mer »

Läge® – andra dagen

Upptäckarna har en ledig förmiddag och ger sig ut för att upptäcka lägerområdet i stället för att hjälpa till med det sista byggandet på byn. Spårarna går till sitt första programpass, nämligen Eldläge. Tillsammans med sina ledare får de göra Läs mer »

Läge® – första dagen

Äntligen är vi på väg! Ett taggat gäng samlas vid Flustret för att åka till Skuggebo, distriktets lägergård där närmare 500 scouter strålar samman. Vi delar by med Anderstorp och Barkeryd. De senare är en ny bekantskap för oss, trots Läs mer »

Liv@ sista lägerdagen

Vi vaknar den sista lägerdagen. Borden är borta och för ovanlighetens skull serveras ingen gröt till frukost. Vi har beslutat att inte elda något i dag, förutom till varmvattenberedaren. Vi packar, och packar och packar. Och som vanligt tycker scouterna Läs mer »

Liv@ stil

Det serveras Nutella till frukostmackorna för den som vill! Det är en annan födelsedag som firas på detta sätt. Vi ropar ett trefaldigt hurra-rop, på skånskt vis. Förmiddagens programpass heter Liv@ stil och handlar bland annat om rättvisa. Patrullen får Läs mer »

Liv@ strand

Melker fyller år i dag! Vi firar honom med sång i tältet, och en liten födelsedagspresent. En filmteam på Sveriges television har tidigare setts på lägerområdet, och nu får vi veta att lägret besökts av sommarlovsmorgon. Farah har hamnat på Läs mer »