I natursköna Skåne och Blekinge finns många av våra mest välbesökta lägerplatser för både konferensgäster som vill bo bekvämt i stuga till storläger för scouter som bor i tält.

Alla lägerplatser i södra Sverige drivs lokalt av scoutdistrikt, stiftelser, en kår eller någon av våra scoutorganisationer. Du kontaktar respektive lägerplats direkt om du vill göra en bokning.

Almö lägerplats

I ett naturskönt område i Blekinge skärgård ligger Almö lägerplats. Området ligger i en terräng med både badplats, ängar och lummiga ekar som ger svalkande skugga under riktigt varma dagar.

Almö lägerplats »

Göransborg

Mitt i Skåne ligger friluftsgården Göransborg bland löv- och barrskog, ängsmark, mossar och sjöar. En unik byggnad med spännande planlösning och inomhusboende för 64 personer

Göransborg »

Hultet

Hultet är vackert beläget i norra Skåne, 10 km norr om Glimåkra. Området, som är ca 4 hektar stort, lämpar sig bra för tältläger och annan fritidsverksamhet och har egen badplats.

Hultet »

Hörrs Nygård

Hörrs Nygård är ett av Skånes största permanenta lägerområde med inomhusboende för ca 80 personer och möjlighet för 3000 personer att genomföra tältläger.

Hörrs Nygård »

Sjöröd

Sjöröd ligger mitt i det natursköna Österlen, cirka tio kilometer nordväst om Simrishamn. Det finns stugor för såväl konferensgäster och scoutpatrullen, samt  lägerängar för storläger.

Sjöröd »

Sonnarp

Sonnarp är Kulla scoutdistrikts lägerområde strax utanför Åsljunga i norra delen av Skåne. Lägerområdet kan ta upp till 1500 personer i tält och har närhet till såväl skog som sjö.

Sonnarp »

Fosiestugan i Dörröd

Fosie Scoutkår i Malmö har en stuga på Romeleåsen med ca 40 000 kvm mark, varav knappt hälften är ängsmark, lämplig som lägerplats. Ni kan bo i stuga, vindskydd och tälta.

Fosiestugan

Anmäl din lägerplats här

Ojdå! Vi kunde inte hitta ditt formulär.