Många var trötta efter nattens disco i utmanarhubben. På hela fältet packades och preppades det för avfärd. Tusentals scouter har under en fantastisk vecka fått uppleva äventyr och träffat massor av nya kompisar.

Jamboreens sista Tankar för dagen levererades av scouten Hannah Stanton som jobbar med de globala målen för hållbar utveckling. Hon talade om möten över gränser och hur det gör scouting unikt. Kom ihåg att det är genom öppenhet och nyfikenhet som vi förstår oss själva och andra bättre.

Jamboreens temaord medskapande, öppenhet och stärkt självkänsla har genomsyrat hela veckan. Tusentals deltagare har utbildats i programmet Free Being Me och jobbat med att stärka sin självkänsla. Fler än 1000 barn och unga har som dagsdeltagare fått prova på scouting. Tillsammans har alla bidragit till det som är och blev Jamboree17. 

Det är dags att säga hejdå och vi ses igen. Om några år är det dags för nästa nationella jamboree! TACK för att du varit med och skapat det som blivit sommarens största, bästa och mesta scoutlägerupplevelse.

Foto: Patrik Hedljung