Efter söndagens invigning var det äntligen dags för en “helt vanlig” jamboreedag, med program och lägerbål. Programmet har dragit igång och många scouter deltar i Free Being Me.

“Försök inte vara någon annan än den du är för du ser bäst ut som du är.” Så började Linnea och hennes kompisar dagen på programpasset Free Being Me. Programmet utmanar deltagarna att diskutera och reflektera över sin egen kroppsbild och de ideal som sprids i media.

I Upptäckarhubben får scouter berätta om sina förebilder i programmet Free Being Me. På den stora väggen får föräldrahjältar samsas om utrymmet med idoler och kändisar. För en scout är kroppsaktivisten och konstnären Stina Wollter en riktig hjälte.

https://www.instagram.com/p/BXfvDOrhBEy/?taken-by=jamboree_se

“Hon står upp för att alla får vara som dom är och hon bryr sig inte om vad andra tycker.”
När Stina Wollter-hjältebilden omnämns i ett av jamboreens instagraminlägg regrammar hon och skriver att hon “är rörd och alldeles varm i känslomagen”. Tack Stina för att du är med och jobbar för rätten att vara sig själv!

Edith är sex år och har varit scout i halva sitt liv! Hon är en av jamboreens solstrålar och berättar i en intervju om alla nya kompisar hon fått genom Scouterna och vad man får göra på jamboreen. “I Scouterna får man lära att klara sig själv” förklarar Edith.

https://www.facebook.com/jamboree.se/videos/916169068520983/

Denna vecka är scouten Aron Widforss svensken bakom twitterkonton @Sweden. Varje vecka är det en ny person som delar med sig av livet i Sverige och Aron passar så klart på visa scouting och Jamboree17.

Morgonens “Tankar för dagen” presenterades av Frida Braxell, sångare och upphovskvinnan till jamboreelåten, pratade om avundsjuka och hur hon jobbat med att lära sig att glädjas med andra. På köpet har hon fått nya vänner och stärkt andra människor. Fridas tips till andra – du når lättare dina drömmars mål genom att stärka och ta hjälp av andra!

https://www.facebook.com/jamboree.se/posts/916042645200292

Hela dagen sken augustisolen över lägerområdet, vilket passade perfekt när det blev dags för lägerbål på kvällen och scouter tog i allt vad de kunde och sjöng “Sommartider”, “I natt jag drömde” och andra lägerbålsklassiker.

Nyfiken på vad som händer på Jamboree17? Tack vare kameran från Axis som sitter uppsatt i tornet på centralplatsen Navet kan du hänga med live.

https://www.youtube.com/watch?v=dGOVh4e7O1Y

I media: