För 10 år sedan träffades Emelie Nilsson och Magnus Pehrsson på Rinkabyfältet. Under onsdagen gifte de sig i en stämningsfull ceremoni med Jamboree17 som bakgrund.

“Vi fann ju varandra just här på ett scoutläger. Scouterna handlar mycket om att växa som människa och vara sig själv fullt ut. Det är det vi har med varandra fast ännu, ännu mer. Jag är som mest mig själv när jag är med Emelie och barnen” säger Magnus. Läs hela artikeln och se fina bilder från bröllopet.

En av äventyrarnas programpunkter är att bygga katapulter. Kolla in deras snygga kastmaskiner i filmen!

Varför körs det fyrhjulingar på jamboreeområdet på nätterna? Vi tog ett snack med Dalle, som kan massor om el, vatten, avlopp och logistik på Rinkabyfältet.

Ett av jamboreens tema är medskapande. Så fota och dela med dig av din lägerupplevelse i sociala medier genom att tagga #jamboree17. Vill du ha bästa tipsen för att ta jamboreebilder? Du hittar dem här. Vill du att Scouterna använder din bild i sin kommunikation efter jamboreen? Du hittar tipsen i samma artikel!

Upptäckarna deltar i en utmaning som kallas The Message, där de får kommunicera genom olika samarbetsövningar. Snyggt exempel på det kan du se här.

Tankar för dagen levererades idag av jamboreecheferna Anna-Karin Hennig och Viktor Lundqvist som tackar till alla deltagare som förverkligar drömmen om barn som gör världen bättre. Visste du att Jamboree17 är den allra första lägerupplevelsen för fler än 1300 barn? Alla bidrar med sin pusselbit i skapandet av den magiska plats som Jamboree17 är!

Elias, funktionär och ansvarig för utmanarprogrammet, la upp denna fina bild från kvällens Strandhäng. 2000 personer på stranden!

https://www.instagram.com/p/BXn13EOB5Wj/

Jamboree17 i media:

Omslagsfoto: Magnus Fröšderberg

Utsikt på Jamboree17 #theta360 – Spherical Image – RICOH THETA